26 Mayıs 2016 Perşembe

YILDIZ SAVAŞLARI BÖLÜM V: İMPARATORUN DÖNÜŞÜ FULL HD TR DUBLAJ İZLE


1980 senesinde çekilen Yıldız Savaşları Bölüm 5, serinin belki de en çok sevilen filmi diyebiliriz. İmparatorun Dönüşü konu itibariyle 5., çekim yılına göre 2. sıradaki film. Jabba the Hutt, C-3PO, R2-D2 gibi seriyle özdeşleşmiş karakterler gen karşımızda. Darth Vader karizmasına daha iyi tanık olduğumuz bir film izleyeceğiz.
Bir önceki filmde gerçekleşen Yavin Savaşı üzerinden 3 yıl geçmiştir. Ölüm Yıldızı yokedilmiştir. İsyancıların önde gelenlerinden Prenses Leia, Han Solo ve Luke Skywalker aranılanlar listesinde en öndedirler. İmparatorluk ve Darth Vader onları ele geçirmek için her yolu denemektedir. Aldıkları bir haberle isyancıların yerini tespit ederler ve Hoth gezegenine saldırı düzenlerler. Kahramanlarımız da bu sırada bu gezegendedir. Büyük kayıplara rağmen kaçmayı başarırlar. Soğukta ölmek üzere olan Luke, Obi-wan’ın talimatıyla Dagobah gezenine doğru yol alır. Han ve Leia’nın gemisi ise takibe alınmıştır.
Usta Yoda’yı bulan Luke, hayatı ve geçmişi hakkında önemli bilgiler öğrenir, eğitimi başlamıştır. Darth Vader ile olan mücadelesine yavaş yavaş hazırlanmaktadır. Eğitimi tüm hızıyla sürerken takibe alınan arkadaşlarının zorda olduğunu hisseder. Darth Vader onları öldürmeden önce yetişmelidir. Darh Vader, Luke’u tuzağına çeker ve birebir mücadeleye başlarlar. Eğitimini tamamlamamış olan Luke, Vader’ı yaralar ama Darth Vader ondan daha üstündür ve Luke’un elini bir ışın kılıcı hamlesi ile keser. Luke’a bundan daha çok acı verecek olan ise bu sırada öğreneceği gerçeklerdir.
Kaliteli filmlerin adresi Sinematime iyi seyirler diler.
Orjinal İsim: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Yapım: 1980
IMDB Puanı: 8.8
Yönetmen: Irvin Kershner
Oyuncular: Harrison Ford , Mark Hamill , Carrie Fisher , Alec Guinness , Billy Dee Williams

Hiç yorum yok:
Write yorum

Partners

Recommended Posts × +